Rónaszéki Tamás

Rónaszéki Tamás hegedűművész 1961-ben született Kiskőrösön, egy nyolc gyermekes család ötödik gyermekeként.  Itt kezdte zenei tanulmányait. A budapesti Bartók Konzervatórium elvégzése után a Zeneakadémián szerzett diplomát 1985-ben.

1984-től, még zeneakadémistaként kezdett tanítani a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd 1989-től Budapesten a Bartók Konzervatórium tanára lett, ahol azóta is a hegedű tanszakon oktat.  Növendékei számos országos hegedűverseny győztesei, nagydíjasai illetve díjazottjai. 2003-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamarazene tanszakának művésztanára.

1983 decemberében részt vett a Budapesti Fesztiválzenekar első koncertjén a Zeneakadémián, és itt is muzsikált a zenekar állandósulásáig. Közben, 1984 januárjától a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja volt, majd ugyanabban az évben  csatlakozott a Budapesti Vonósokhoz.

Legyünk újra együtt!

Örömmel, bizakodással telve várjuk újra kedves nézőinket koncertjeinken. Közönségünk, művészeink és munkatársaink biztonsága elsődleges számunkra.

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében a koncertek helyszínei számos szabályt bevezettek, így arra kérjük Önöket, hogy a közönségforgalmi területeken és a hangversenytermekben viseljenek szájmaszkot, tartsák be az előírt fizikai távolságot. Aki teheti, érkezzen 30 perccel a koncert kezdete előtt, ezzel is csökkentve az előcsarnokban várakozók számát. 

Amennyiben influenzaszerű tüneteket észlelnének magukon, illetve fennáll a vírusfertőzés gyanúja, arra kérjük kedves nézőinket, hogy ne látogassanak el a koncertünkre, mielőbbi gyógyulásuk érdekében maradjanak otthon, jegyüket pedig adják át másnak.

 

Együttműködésüket köszönjük!