Támogatói Jegy

XXVI. Haydn Fesztivál - Pápa

 

Vegyen részt exklúzív programjainkon, ezzel támogatva a Budapesti Vonósok jövőjét és a klasszikus zenekultúrát.

A XXVI. Haydn Fesztivál alkalmából a támogatói jeggyel részt vehetnek a 200 éves Magyar Himnusz tiszteletére írt Rege (multimédiás koncertshow) premierjén, egy privát kastélytúrával egybekötött pezsgős fogadáson, valamint egy exkluzív katonai repülőtér-látogatáson. A részletes műsor lentebb olvasható.


– TÁMOGATÓI JEGYET VESZEK –

Rege
A XXVI. Haydn Fesztivál VIP programjai

2023. július 22. szombat

16:00 – Pezsgőzéssel összekötött exklúzív kastélytúra

A helyi szervezőkkel együtt kialakított olyan interaktív, zenés tárlatvezetéseket, ahol a meghívottak egyszerre ismerhetik meg az épület gyönyörűen berendezett termeinek történetét, hallhatnak érdekes legendákat az Esterházyak életéről, láthatják hogyan zajlottak a mindennapok a kastélyban.

17:00 – Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér látogatása (transzferrel)

A NATO-feladatokat is ellátó katonai reptéret 2008-ban választották a SAC-program és a C-17 Globemaster III típusú szállító repülőgépei fő műveleti bázisának. A programnak köszönhetően hazánk elismertsége jelentősen nőtt a NATO- és az EU-szövetségen belül az elmúlt évek során. A SAC C-17-es flottát Magyarországon regisztrálták, így a gépeken magyar felségjel látható, továbbá a hazai bázist jelképező magyar trikolór és a „PÁPA” felirat is megjelenik.

A látogatáson a repülőtér szigorú szabályai miatt csak a 2023. július 14-ig regisztrált vendégek vehetnek részt! 

20:00 – Kulisszák mögött

Beszélgetés a szereplőkkel és alkotókkal a műről

21:00 – A rege
Multimédiás koncertshow a 200 éves Himnusz tiszteletére

Helyszín: Esterházy-kastély udvara – Pápa
Esőnap: 2023. július 23. vasárnap

Bucz Magor – Bekker Péter: A rege

Zeneszerző, hangszerelő: Bucz Magor
Koreográfus: Topolánszky Tamás
Rendező, produkciós vezető: Bekker Péter

Közreműködik:
Navratil Andrea – ének
Tompos Kátya – narrátor
Szent Efrém Férfikar
Budapesti Vonósok
Pilz János – koncertmester
Fülöp Dániel Erik – karmester

Navratil Andrea
Navratil Andrea - népdalénekes
Tompos Kátya színművész
Tompos Kátya - színművész
Szent Efrém Férfikar
Szent Efrém Férfikar
Budapesti Vonósok
Budapesti Vonósok

FONTOS!
A szombati napon felmerülő kedvezőtlen időjárási feltételek esetén a július 22-i koncert átkerül vasárnapra, míg a vasárnapi koncert szombaton kerül megrendezésre a pápai Jókai Mór Művelődési Központban (8500 Pápa, Erzsébet liget 1.). Kérjük, hogy rossz idő esetén, a rendezvényre való kilátogatás előtt, tájékozódjon honlapunkon a program- és helyszínváltozásról.

A REGE

Nem mindennapi programmal készül a Budapesti Vonósok az idei Haydn Fesztivál szombat esti hangversenyére. Kétszáz éves nemzeti imádságunk, Kölcsey Himnusza tiszteletére Bucz Magor és Bekker Péter multimédiás koncertshowt álmodott meg az Esterházy-kastély udvarára. A nagy múltú kamarazenekar olyan kiváló előadókkal osztja meg a színpadot, mint Tompos Kátya színésznő, Navratil Andrea népdalénekes, valamint a Szent Efrém Férfikar.


A nyolcvanperces zenei utazás során a Himnusz versszakai alapján elevenedik meg előttünk a magyar nép története. A műsorban az érzelmek kavalkádja várja a hallgatóságot, hiszen szó lesz szerelemről és összetartozásról, csalódásról és megbékélésről. A két együttes – a Budapesti Vonósok és a Szent Efrém Férfikar – szakmai színvonala és kifejező ereje garantálja, hogy ezek az érzelmek a közönség számára is átélhetővé válnak. A koncert különlegessége a kastély udvarára összegyűlt nézők elé táruló látványvilágban rejlik. A magyar zenetörténet kiemelkedő alkotásait magával ragadó film kíséri, amely szinkronban követi a zene ritmusát és hangulatát. Izgalmas történetek és lenyűgöző tájak mélyítik az élményt, az összművészeti hatás fokozásaként pedig a táncművészet is megjelenik a mozgóképen a GG Tánc Eger művészeinek köszönhetően, melynek koreográfiáját a Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész, koreográfus, Topolánszky Tamás készítette. A magyar Himnusz méltó ünneplése nem csupán zenei élményt nyújt, hanem valamennyi érzékszervünkre hat, garantálva, hogy minden jelenlévő felejthetetlen emlékekkel távozzon a koncertshow megtekintése után.


Ne hagyja ki ezt a különleges alkalmat: legyen részese a magyar zene és tágabb értelemben a magyar kultúra ünnepének! Találkozzunk a XXVI. Pápai Haydn Fesztiválon, és ünnepeljük együtt Kölcsey Ferenc Himnuszát, a mi Himnuszunkat!