Oláh Krisztián: Parallel Reflections – Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Oláh Krisztián: Saját kompozíciók jazzkvartettre
Oláh Krisztián: Parallel Reflections – szvit (ősbemutató)

Oláh Krisztián Quartet: Oláh Krisztián (zongora), ifj. Oláh Kálmán (szaxofon), Orbán György (nagybőgő), Serei Dániel (dob)
Budapesti Vonósok (művészeti vezető: Botvay Károly)

A fiatal zongorista, Oláh Krisztián a hazai jazzélet egyik meghatározó egyénisége. Mindössze húszévesen lett a 2015-ös Montreux-i Jazzfesztivál 3. helyezettje, ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvær vagy Joe Sanders. 2016-ban a Magyar Jazz Szövetség az év fiatal jazz-zenészének választotta, 2018 decemberében pedig – első magyar zenészként – meghívást kapott az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között mérette meg magát. Parallel Reflections című művében a vonószenekar és a jazzkvartett kapcsolatának kortárs átértelmezésére, új kontextusba helyezésére tesz kísérletet. A hat tételből álló szvitben éppúgy fellelhetők a barokk, a neoromantika és a kora 20. század klasszikus zenéjének elemei, mint a kortárs jazz harmónia- és ritmusvilága.
Rendező: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Jegyár: 2 900 Ft

dátum

időpont

19:00

Részvételi díj

2900 Ft

More Info

Read More
Zeneakadémia, Solti terem

helyszín

Zeneakadémia, Solti terem
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.
Bérletek
Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Szervező

Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Honlap
https://cafebudapestfest.hu/
JEGYVÁSÁRLÁS

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

Legyünk újra együtt!

Örömmel, bizakodással telve várjuk újra kedves nézőinket koncertjeinken. Közönségünk, művészeink és munkatársaink biztonsága elsődleges számunkra.

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében a koncertek helyszínei számos szabályt bevezettek, így arra kérjük Önöket, hogy a közönségforgalmi területeken és a hangversenytermekben viseljenek szájmaszkot, tartsák be az előírt fizikai távolságot. Aki teheti, érkezzen 30 perccel a koncert kezdete előtt, ezzel is csökkentve az előcsarnokban várakozók számát. 

Amennyiben influenzaszerű tüneteket észlelnének magukon, illetve fennáll a vírusfertőzés gyanúja, arra kérjük kedves nézőinket, hogy ne látogassanak el a koncertünkre, mielőbbi gyógyulásuk érdekében maradjanak otthon, jegyüket pedig adják át másnak.

 

Együttműködésüket köszönjük!