Kategóriák
Hírek

Schubert zenéjével és jótékonysági koncerttel nyitjuk a 2021-es évet!

Két sorozattal és egy jótékonysági koncerttel indítjuk a 2021-es tavaszi évadot. Schubert zenéjét és a klasszikus zenei repertoár válogatott gyöngyszemeit online közvetítések keretében hozzuk közel közönségünknek. Emellett különleges farsangi programmal készülünk gyerekeknek, a gyerekekért.

Schubert közelében

2021. január 22-én, pénteken a Magyar Kultúra Napján indul a háromrészes sorozatunk Schubert közelében címmel, amelynek keretében Bősze Ádám műsorvezető, zenetörténész vezet be bennünket a világ egyik legkedveltebb és legtitokzatosabb zeneszerzőjének világába. Az első koncerten felcsendülő A-dúr rondó és az Elszáradt virágok variációk a kamarazeneirodalom monumentális alkotásai. Az est szólistái Oross Veronika fuvolaművész és Pilz János koncertmester, hegedűművész. A sorozat első két koncertje 2021. január 22-én és február 26-án 19 órától ingyenes online közvetítés formájában lesz elérhető.

Kamera-muzsika a Budapesti Vonósokkal

Február 4-én indul másik sorozatunk, melyet a zenekar az Óbudai Társaskörben rögzít a kamerák előtt, hogy azután az online közvetítéseken keresztül az otthonában élvezhesse minden zenerajongó. Havonta egy társasköri est részese lehet a zeneszerető közönség, amelyen a Budapesti Vonósok a klasszikus zenei repertoár legszebb műveiből válogatnak. A Kamera-muzsika első két koncertjére február 4-én és március 4-én 19 órakor kerül sor. 

Farsangi jótékonysági koncert a Csodalámpával

Idén a farsang sem olyan lesz, mint korábban. A Budapesti Vonósok Korponay Zsófi színésznővel együtt mégis igazi farsangi hangulatot ígérnek. 2021. február 12-i műsorukkal a Csodalámpa Alapítványt és azon keresztül a súlyosan beteg gyermekeket kívánják támogatni. Az online közvetítés február 12., pénteken 19 órakor kezdődik, és április 5., húsvét hétfőig lesz elérhető. 

Tavaszi közvetítéseink honlapunkon, facebook és youtube oldalunkon és a Papageno online felületein, a farsangi program a Csodalámpa oldalain is elérhetők lesznek.