ELHALASZTVA - Operajátszóház 3.

2020-12-05 15:00
Müpa, Üvegterem, 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Kedves Közönségünk!
 
A kormány koronavírussal kapcsolatos rendeletei alapján a március 28-i Operajátszóház előadásunkat el kell halasszuk.
A jelen megállapodások és egyeztetések alapján a műsort változatlan tartalommal
2020. december 5-én
a MÜPA Üvegtermében megtartjuk.
 
A megváltott jegyek és bérletek a megjelölt dátumra érvényesek lesznek.
Bízunk benne, hogy decemberre már csak emlékezni fogunk erre az időszakra, és kellemesen Ünnepek előtti meglepetést okozhatunk Önöknek, családjuknak.
 
Várjuk Önöket szeretettel a koncerten!
 

Gaetano Donizetti: A csengő

 

A Budapesti Vonósok bérlete 6-10 éves korú gyermekek részére.

karmester: Dinyés Dániel

játékmester: Göttinger Pál

 

Az Operajátszóház egy olyan interaktív foglalkozás, ahol a gyerekek megtanulják aktívan, játszva hallgatni az operát. Az énekesek és a zenekar közelsége szó szerint kézzel foghatóvá teszik számukra az élményt. Göttinger Pál rendező garantálja az aktív részvételt, Dinyés Dániel pedig az operák zenei mondanivalóját próbálja megvilágítani közérthetően.

Az előadásokon állandó szereplő a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, akik az operák legfontosabb részét, a kíséretet látják el. Rajtuk keresztül tehető még inkább élővé a zenei megvalósítása az áriáknak duetteknek. A koncerteken mindig két énekes szerepel együtt játszva a gyerekekkel és a gyerekek a közönség szerepe helyett megtanulhatnak együttműködni, fellépni az operaénekesekkel. A három alkalommal három különböző opera kerül terítékre, méghozzá Mozart: Don Giovannija, Donizetti: Csengője és Szerelmi Bájitala.